מתכוניםתנסו את זה בבית

פוקצ'ה מתוקה

שף ירון שנבל

 

מצרכים ל 5- מנות:

  • 500 גרם קמח
  • 280 מ"ל מים
  • 40 גרם שמן
  • 12 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים


אופן הכנת הבצק:

מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק במהירות איטית בעזרת מוט לישה (אפשר גם ידנית).
מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 8 דק נוספות עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח.
מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה. למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל -5 כדורים שווים בגודלם.
מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה.

 

פוקצ'ה מתוקה:

  • 1 כדור בצק
  • 70 גרם גבינה מסקרפונה
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 60 גרם שוקולד מריר איכותי עם 60% מוצקי קקאו לפחות
  • 5-6 פרוסות אננס דקות
  • שבבי קוקוס קלויים
  • חצי כפית אבקת סוכר


אופן הכנת הפוקצ'ה:

מחממים תנור לחום גבוה של 250-300 מעלות.
מורחים על הבצק המרודד גבינת מסקרפונה וסוכר ומניחים מעל את השוקולד.
אופים בחום גבוה למשך 6-7 דק.
מוציאים מהתנור, מפזרים את טבעות האננס, שבבי הקוקוס ואבקת הסוכר, ומקווים שישאר משהו גם לאורחים. 

 

בתיאבון!

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>