פוקצ'ה מלוחה
מצרכים ל-5 מנות:
- 500 גרם קמח
- 280 מ"ל מים
- 40 גרם שמן
- 12 גרם מלח
- 10 גרם שמרים
אופן הכנת הבצק:
מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק במהירות נמוכה, בעזרת מוט לישה (אפשר גם ללוש ידנית).
מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 8 דק נוספות עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח. מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה.
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל -5 כדורים שווים בגודלם. מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה.
פוקצ'ה מלוחה:
- 1 כדור בצק
- 1 כף שמן זית
- 50 גרם מוצרלה מגורדת
- 50 גרם גבינת בושה
- רבע תפוח עץ ירוק פרוס דק עם קליפה
- מס' עלי אורגולה
- 6-7 זיתי קלמטה מגולענים
- כף שקדים פרוסים קלויים
אופן הכנת הפוקצ'ה:
מחממים את התנור לחום גבוה של 250-300 מעלות,
מושחים את הבצק המרודד בשמן זית ומפזרים מעליו את הגבינות ולבסוף את הזיתים.
אופים עד השחמה במשך 5-7 דק ומוציאים מהתנור.
מפזרים מעל הפוקצ'ה פרוסות תפו"ע, עלי אורגולה ושקדים קלויים.
מזלפים מעל מעט שמן זית, מגישים, ומחכים למחמאות.
בתיאבון!