פיצה סלוניקי
להכנת הבצק:
מצרכים ל-4 מנות:
- 500 גר קמח
- 280 גר מים
- 40 גרם שמן (2 כפות)
- 12 גרם מלח (חצי כפית)
- 10 גרם שמרים
אופן ההכנה:
מוזגים את המים, קמח ושמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק׳ במהירות איטית בעזרת מוט לישה. אפשר גם ביד.
מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש 8 דק עד קבלת בצק אחיד.
אם הבצק רטוב/דביק ניתן להוסיף מעט קמח. מעבירים לקערה ששומנה מראש ,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.
למחרת מוציאים מהמקרר ומחלקים ל 4- כדורים ושוב מתפיחים שעה / שעתיים עד שמכפיל את נפחו.
להכנת רוטב פיצה:
מומלץ להכין הרוטב לילה קודם ולהניח במקרר לספיגת הטעמים.
- 500 גרם שימורי עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה.
ניתן גם לרכוש שימורי עגבניות מקולפות ולטחון עם בלנדר ידני - 2 שיני שום כתושות
- כפית מלח. ניתן להוסיף לפי הטעם
- קמצוץ פלפל שחור
- 10 עלי בזיליקום טריים וקצוצים
- כפית אורגני יבש
- 2 כפות שמן זית
לערבב את כל המרכיבים יחדיו ולשמור במקרר לילה שלם.
מרכיבים לפיצה סלוניקי:
- 400 גרם מוצרלה מגורדת
- 200 גרם פטה מגורדת או חתוכה לקוביות 1X1
- 2 חופנים של תרד חלוט
- 20 זיתי קלמנטה מגורענים /חופן זיתים
- 4 כפות פרמז'ן / חצי כוס
מחממים את התנור מראש לחום מקסימלי.
מומלץ לאפיה על אבן שמוט – פותחים את הבצק ומרדדים ידנית ,פורסים עפ"נ פלטה מקומחת.
מניחים הפלטה על אבן השמוט ואופים בחום מקסימלי 5-6 דק.
בתיאבון!