קלצונה נוטלה ומסקרפונה
מאפה מושחת במיוחד המפגיש בצק שמרים ממכר עם מילוי שוקולדי מפנק. אין מי שיעמוד בפניו. .
מצרכים להכנת 5 יחידות קלצונה
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 280 גרם מים
- 2 כפות שמן
- 1/2 כפית מלח
- 10 גרם שמרים
מצרכים למילוי קלצונה אחת:
- 2 כפות גבינת מסקרפונה
- 2 כפות שוקולד נוטלה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק
מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דקות במהירות איטית בעזרת מוט לישה. אפשר לערבב גם ידנית.
מוסיפים שמן ומלח, וממשיכים ללוש 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק עדיין רטוב או דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.
מעבירים את הבצק לקערה ששומנה מראש, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל -5 כדורים שווים. מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ובקוטר של 20-30 ס"מ.
הרכבת הקלצונה:
מחממים את התנור לחום גבוה של 250 – 300 מעלות.
מערבבים את המסקרפונה והשוקולד לתערובת אחידה ומורחים אותה במרכזו של כל כדור בצק.
מקפלים את הבצק לשניים – לצורת סמבוסק. מהדקים את הקצוות כדי למנוע נזילה של המילוי במהלך האפייה.
אופים עד הזהב במשך 10 דקות.
מקשטים באבקת סוכר ומי שרוצה יכול לזלף מעל סירופ שוקולד איכותי.
בתיאבון!