מתכוניםתנסו את זה בבית

לנגוויני טוסקנה - טבעוני

שף ירון שנבל

 

מצרכים ל-4 מנות:

400 גרם לנגוויני/פסטה יבשה ללא ביצים מבושלת לפי הוראות היצרן בסמוך למועד ההגשה.
בתום הבישול יש לסנן את הפסטה, אך לא לשטוף אותה.

 

להכנת רוטב אלי אוליו עשיר בירקות:

• 3 יח' זוקיני חתוך לקוביות בגודל 1* 1 ס״מ. מומלץ להוציא את ליבת הזוקיני
• 4 יח' ארטישוק מוחמץ פרוס ל-3 חתיכות כל אחד - לרכישה בחנויות המתמחות
• 25 יח' זיתי קלמטה מגולענים
• 1 בצל סגול קצוץ דק
• 4 שיני שום קצוצות דק
•חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק לפי מידת החריפות הרצויה
• 20 עגבניות שרי חצויות
•חופן פטרוזליה קצוצה
• 3/4 כוס מים או ציר ירקות
•חצי כוס שמן זית (200 מ"ל)
•מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר רחב/מחבת גדולה על להבה בינונית – גבוהה.

מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים למשך 5 דקות.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת (חשוב להקפיד שלא ישרף).
מוסיפים את הזוקיני, הצ'ילי ועגבניות השרי ומטגנים כ-4 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים את הארטישוק והזיתים, מערבבים היטב ומתבלים במלחופלפל.
מוסיפים 3/4 כוס מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה קצרה ובודקים תיבול: מלח, פלפל ומידת חריפות.
*ניתן להכין את רוטב האלי אוליו מראש.

מכינים את הפסטה. מוזגים לסיר את הרוטב תוך כדי ערבוב, מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה ושמן זית. מערבבים שוב, מגישים – ונהנים.

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>