מתכוניםתנסו את זה בבית

פוזילי גבינות ומנגולד

 

מנה חלבית ואלגנטית שתהלום את ארוחת השבועות החגיגית, ובכלל – כל אירוח מוצלח.

מרכיבים ל-4 סועדים:

חצי ק"ג פסטה מסוג פוזילי

חצי ק"ג גבינת ריקוטה
250 גרם גבינה פטה
גבינת פרמז'ן – 5-4 כפות
10 עלי מנגולד קצוצים דק
1 בצל לבן קצוץ דק
2 שיני שום כתוש או פרוס דק
4/1 כפית אגוז מוסקט מגורר
2/1 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
פרמז'ן לפי הטעם
2 כפות עירית קצוצה
4 כפות שמן זית
גרידת לימון


אופן ההכנה:

מעבדים יחד במגי'מיקס את גבינת הריקוטה והפטה עד לקבלת קרם חלק.
מטגנים בסיר את הבצל עם מעט שמן זית עד לריכוך (במשך 10-5 דקות) על אש בינונית.
מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את עלי המנגולד תוך כדי ערבוב וזורים את המלח והפלפל.
ממשיכים לטגן ולערבב עד שעלי המנגולד מתרככים (3-2 דקות), 
מוסיפים חצי כוס מים ואת קרם הגבינות. מערבבים שוב ומוסיפים את אגוז המוסקט.
מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד.
בסיר נוסף מבשלים את פסטת הפוזילי לפי הוראות יצרן.
מסננים את הפסטה אך לא שוטפים.
מוזגים את הפוזילי לתוך הרוטב ומערבבים מעט על להבה נמוכה.
במידה והרוטב דליל מדי ממשיכים לבשל עוד 2 דקות. במידה והוא סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

 

הגשת המנה:

יוצקים את הפסטה עם הרוטב ל-4 צלחות הגשה ומפזרים מעל פרמז'ן מגורר, עירית קצוצה ומעט גרידת לימון.

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>