מתכוניםתנסו את זה בבית

קראמבל תפוחים

שף ירון שנבל

 

קינוח אידאלי וקליל לארוחת החג, במתיקות מעודנת שמשאירה טעם של עוד…

 

מצרכים:

  • 1 ק"ג תפוחי גראנט סמיט – קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות קנמון טחון
  • 150 גרם סוכר לבן / חום

להכנת הקראמבל:

  • 400 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 200 גרם סוכר


אופן ההכנה

מערבבים את קוביות התפוחים עם החמאה, הקינמון והסוכר.
מכניסים לתבנית ומחממים בחום של 180 מעלות למשך 25 דק' עד שהתפוחים מתרככים. מצננים את התפוחים.
להכנת הקראמבל: מכניסים קמח וחמאה למג'ימיקס. מערבבים בפולסים עד שנוצרת תערובת פרורית במרקם של חול ים. מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים שוב בפולסים עד שנוצרת תערובת הומוגנית
מרכיבים את המנה – ממלאים תבניות אישיות בתערובת תפוחי העץ עד לגובה 3/4 התבנית, ואת ה 1/4- הנותר למלא בפירורי הקראמבל. 
אופים 10 דק' בחום של 200 מעלות עד שהקראמבל מזהיב
מומלץ להוסיף כדור גלידת וניל או קצפת.

 

בתיאבון!

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>